Solliciteren, wat trek ik aan?

Solliciteren, wat trek ik aan?

Jippie! Jij bent uitgenodigd op sollicitatie gesprek bij je droombaan. Jij bent er uit gesprongen in de stapel met motivatiebrieven. Je droomt stiekem al over je nieuwe baan met nieuwe kansen. Maar wat trek je aan tijdens je sollicitatie? Wij helpen je!

 

Je wilt een goede indruk maken als je op sollicitatiegesprek gaat, maar wat trek je aan? Underdressed wil je voorkomen, maar overdressed voelt ook niet zo lekker. Er is geen gouden regel; hoe je je het beste kunt kleden verschilt per bedrijf en functie. Wel is het handig om je kleding af te stellen op het bedrijf waar je gaat solliciteren. Er zijn natuurlijk wel tips die bij elke functie en bedrijf van toepassing zijn. Een mode bedrijf of een accountant kantoor kan veel verschil maken. Daarnaast kun je met je kleding ook al iets vertellen over jezelf. Laat je zien dat je er werk van gemaakt hebt. Dus kleed je altijd net iets netter als je dagelijkse look.

 

Afhankelijk van je toekomstige functie kijk je dus wat je aan trekt:

  • Check de website en of social media van je toekomstige baan. Hoe de medewerkers gekleed zijn op de foto is een goede indicatie van de bedrijfscultuur.
  • Niet te casual. Een jeans kan een prima basis zijn maar ga dan voor een nette en rustige wassing en niet voor een gescheurde jeans met afgetrapte sneakers. Liever iets té netjes, dan te casual. Een blazer is snel uitgetrokken, maar van een t-shirt een formele look maken is lastiger.
  • Trek aan waar jij je prettig in voelt. Een blazer in combi met een leather look broek, mooie pantalon of casual jeans kan een mooie outfit zijn. Maar voel jij je enorm ongelukkig in een blazer kies dan bijvoorbeeld voor een mooie blouse.
  • Moet jij voor je toekomstige functie in een stijlvol pak hijsen maar ben jij geen held op hakken? Voorkom een blunder en ga voor een stoere sneaker, leuke boots of elegante loafer om je outfit compleet te maken.
  • The little black dress of jumpsuit is altijd een goed idee. Zwart staat namelijk chique zonder dat het te saai wordt. Let er wel op dat het decolleté niet te diep is en je jurk niet te kort.

 

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste outfit? Wij denken met je mee en staan met oprecht advies en kennis voor je klaar! Wij willen iedereen inspireren en laten stralen.